“Bokeški D-mol”večeras na Sceni Atrijuma Buća

 “Bokeški D-mol”večeras na Sceni Atrijuma Buća

Pozorišna predstva “Bokeški D-mol”, rađena u produkciji Centra za kulturu Tivat, biće izvedena na PostPurgatorijama, večeras na Sceni Atrijuma Buća, sa početkom u 21 čas. Tekst potpisuje Stevan Koprivica, a režiju Milan Karadžić.

Uloge: Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Jelena V. Đukić, Pavle Popović, Vule Marković, Maša Labudović, Marija Đurić, Stevan Radusinović, Dejan Đonović, Omar Bajramspahić, Goran Slavić.

Aktualna tema predstave pitanje izbora i slobode pojedinca u turbulentnim vremenima, pitanje ljubavi i borbe za nju, dato kroz istorijske, kulturološke i etičke paralele Boke, sa melodičnim bokeškim jezikom dali su ovoj predstavi poseban šarm pa je i najveća vrijednost “Bokeškog d – mola” što je poruka ove predstave jednako tumačena bilo gdje da je predstava igrana. Vješto napisana melodrama koja govori o ljubavi dvoje mladih – mlade Peraštanke i francuskog oficira, na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu. To je i omogućilo predstavi dug život i desetine hiljada gledalaca pa su to bili I razlozi da se predstava obnovi za sve one koji su je voljeli kao i za novu pozorišnu publiku koja je stasala u medjuvremenu. Osvježena energijom mladih protagonista u novoj glumačkoj podjeli, na temeljima antologijskih rola predhodnika i univerzalne i bezvremene priče o ljubavi, predstavlja se starim i novim poštovaocima, na uvid i uživanje.

Podsjetimo, od 21. avgusta, propisane su nove epidemiološke mjere IZJZCG, a svi posjetioci su u obavezi da posjeduju i na zahtjev ovlašćenog lica pokažu jednu od sledećih potvrda:

  • potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili vakciniciji jednom dozom vakcine protiv kovida-19;
  • potvrdu o negativnom PCR test na koronavirus, koji nije stariji od 72 sata;
  • potvrdu da je osoba preboljela kovid-19 (u periodu ne kraćem od 14 i ne dužem od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa);
  • potvrdu o negativnom brzom antigenskom testu na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati.
Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još