ENCIKLOPEDIJA JADRANSKOG MORA

 ENCIKLOPEDIJA JADRANSKOG MORA

Foto: ucg.ac.me

Dr Aleksandar Joksimović i dr Mirko Đurović sa Instituta za biologiju mora (IBM), u saradnji sa Moskovskim univerzitetom SJU Wite, objavili su Enciklopediju Jadranskog mora.

Knjiga sadrži 700 članaka o hidrografskim i geografskim objektima, hidrološkim karakteristikama i biološkim resursima Jadranskog mora kao dijela Mediterana, kao i administrativno-teritorijalnim jedinicama jadranskih zemalja, ukratko opisujući značajne prirodne objekte poput ostrva, poluostrva, zaliva, rijeka, planina i njihovih geografskih posebnosti. Autori Enciklopedije Jadranskog mora su Dr Aleksandar Joksimović i dr Mirko Đurović, a rađena je u saradnji sa Moskovskim univerzitetom SJU Wite.

To vrlo korisno naučno štivo okriva ekonomiju, kulturu i istoriju, gradove, luke, međunarodne sporazume, istraživačke institucije i aktivnosti izvrsnih naučnika, istraživača i putnika.

Kroz hronologiju približava čitaocima glavne istorijske događaje koji su postali značajni orijentiri u istoriji otkrića i istraživanja Jadranskog mora, od 625. prije Nove ere do danas.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još