Filmsko veče povodom Dana mladih

 Filmsko veče povodom Dana mladih

Nevladina organizacija “Naša akcija” iz Kotora organizovala je sinoć u Omladinskom klubu Kotor filmsko veče i diskusiju na temu „Umjetnošću protiv konflikta“, koju je vodio omladinski edukator Tomislav Žegura.

Žegura za Radio Kotor kaže da su tokom diskusije razgovarali o tome kako umjetnost može da prebrodi konflikte i sukobe.

,, Mladi Kotorani imali su priliku da gledaju film ,,Umjetnost protiv konflikta, a nakon projekcije filma razgovarali smo o tome koliko to na njih utiče i na koji način umjetnost može da ih poveže i spoji, a kakve ih razlike odvajaju.

Sa jedne strane 12. avgust se obilježava kao Dan mladih sa određenim aktivnostima koji na određeni način pokušavaju da se sprovedu, uprkos činjenici da je situacija s okupljanjima mladih specifična zbog pandemije korona virusa, iako mladi možda nisu imali adekvatan kontinuitet okupljanja i aktivnosti po pitanju izrade projekata. Opet treba da obilježimo ovaj važan datum i to u Omladinskom klubu gledajući film koji su kreirali organizacija ”Sea rock”i NVO iz Brčkog”, dodaje Žegura.

Ova aktivnost podržana je od strane European endowment for democracy.

Podsjetimo, Međunarodni dan mladih prvi je put obilježen 12. avgusta 2000. godine s ciljem da se mladi uključe u društvo, slave svoja dostignuća i da državnim institucijama privuku pažnju o važnim pitanjima koja se tiču kvaliteta života mladih i drugih globalnih pitanja.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još