KotorArt festival svjetskog glasa

 KotorArt festival svjetskog glasa

Međunarodni festival KotorArt je, na savremenoj i vrlo inspirativnoj sceni Sinhro u Porto Montenegru organizovao događaj koji se može okarakterisati kao umjetnički događaj ljeta. Uz pomoć partnera Porto Montenegra, Regent Porto Montenegra, Henly&Partners i Montenegro Sotheby’s Realty, festival je obezbjedio dva koncerta čuvenog čeliste svjetskog renomea, Miše Majskog i to sa solistima Verbije festivala.

Violinisti Mark Bučkov i Saša Majski, violistkinja Blajt Teh Engstrom, violončelista Miša Majski i pijanistkinja Lili Majski priredili su publici nezaboravnu noć sa vrhunskom umjetničkom muzikom. Slušala su se djela Glazunova, Albeniza, Granadosa, Čajkovskog i Šumana. Događaju su prisustvovali svi partneri festivala, njihovi uvaženi gosti kao i ljubitelji umjetnosti.

Radujem se što sam ponovo u Crnoj Gori i nadam se da ovo neće biti posljednji. Veliko je zadovoljstvo svirati sa porodicom i prijateljima sa kojima toliko dugo sviram da su i oni postali kao članovi porodice. – izjavio je Miša Majski uoči koncerta na konferenciji za štampu.

Prisutnima se obratio pijanista, generalni i umjetnički direktor KotorArta, Ratimir Martinović koji je istakao da imdiž koji je Porto Montenegro kao zajednica donijela cijeloj Crnoj Gori je neprocjenjiv, kao što je to i užitak koji veče vrhunske umjetničke muzike pruža za duh i svijest čovjeka, naročito u ova nadasve komplikovana vremenaVrhunska umjetnost u ovom prostoru nije luksuz nego logika, kao što je logika da se žitelji Porto Montenegra i svi oni koje on okuplja, uzdižu kroz ovakve događaje. – dodao je Martinović.

Drugi koncert održan je sinoć u Crkvi sv. Duha Međunarodni festival KotorArt, održava se ovog ljeta uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Opštine Kotor, uz podršku EU Kreativne Evrope, kao i sponzora Regent Porto Montenegro, Porto Montenegro, Luštica Bay, Henley & Partners, Montenegro Sotheby’s Realty, Crnogorska komercijalna banka, ambasade Njemačke i Austrije, Delegacije EU u Crnoj Gori, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i drugih.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još