Krku i Kotor povezuje bogata kultura

 Krku i Kotor povezuje bogata kultura

U okviru međunarodne kulturne saradnje gradova Krka i Kotora u prostorijama Pomorske biblioteke u Kotoru, održana je promocija knjige „Lepant 1571. i krčka galija: itinerari istraživanja“, autora prof. dr. sc. Slavena Bertoše.

“Radujemo se okupljanju i druženju u ovom našem predivnom ambijentu poslije duže vremena, posebno kada je povod knjiga kao što je večeras slučaj. Svakako da tome doprinosi i prisustvo uvaženih gostiju iz grada Krka kojima želimo dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu. Iskreno se nadam da će se ova saradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo” – poručuje rukovoditeljka Pomorske biblioteke Nataša Gobović.

Prema riječima direktorice Centra za kulturu Grada Krka Maje Parentić, veza između dva grada (Krka i Kotora) u posljednjih 12 godina nastala je baš na temeljima obilježavanja Lepanske bitke.

“I Krk I Kotor su gradovi čije su galije učestvovale u Lepantskoj bici. Dva grada na istočnoj obali Jadrana, omeđeni zidinama, jedina dva grada pored Korčule koji imaju tako značajne istorijske spomenike. Ono što je nas jako radovalo jeste da smo počeli saradnju sa Pomorskim muzejem Crne Gore u Kotoru, a sve sa ciljem promicanja i bogatog maritivnog nasljeđa” – poručuje Parentić.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još