Međunarodni dan mladih od 05. do 12. avgusta

 Međunarodni dan mladih od 05. do 12. avgusta

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor obilježiće Međunarodni dan mladih, programom koji će se realizovati od danas do 12. avgusta.

U planu su četiri događaja koja se realizuju u skladu sa mjerama koje su propisane Lokalnim akcionim planom za mlade Opštine Kotor.

Prvi događaj je zakazan za danas, a u pitanju je predavanje „Bezbjednost mladih u saobraćaju“.

Predavači na ovom događaju će biti Milan Mitić i inspektorka Odjeljenja bezbjednosti Kotor Verica Stanović, a moderatorke događaja su Snežana Stevović Janković i Slađana Mijanović, savjetnice Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti, rodnu ravnopravnost i RE populaciju.

Radionice na temu ljudskih prava i prevencije dikriminacije LGBTI osoba među mladima održaće se 09. i 10. avgusta. Edukatori na navedenim radionicama će biti Jelena Čolaković iz NVO “Juventas” i Danijel Kalezić iz NVO “Queer Montenegro”.

Posljednji događaj je zakazan za 12. avgust, a tema je “Uključivanje mladih u javni život, posebno u donošenju odluka na lokalnom nivou.”

Učesnice će biti: Madalena Martinović i Snežana Stevović Janković, savjetnice u Opštini Kotor i Aleksandra Tomović urednica za mlade u Kulturnom centru „Nikola Đurković”.

Međunarodni dan mladih je godišnji međunarodni događaj, koji se obilježava 12. avgusta, a prvi put je obilježen 2000. godine.

“Ovaj događaj ima za cilj da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata”, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor. 

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još