Nacionalni parkovi CG organizuju likovno takmičenje za djecu od 5 do 14 godina

 Nacionalni parkovi CG organizuju likovno takmičenje za djecu od 5 do 14 godina

U susret obilježavanju Svjetskog dana vlažnih staništa 2. februara, Nacionalni parkovi Crne Gore osmislili su nagradno likovno takmičenje za svu djecu uzrasta od 5 do 14 godina iz Crne Gore, sa ciljem promocije i edukacije o značaju zaštite i očuvanja vlažnih staništa.
Predmet nagradnog takmičenja su likovni radovi posvećeni ovogodišnjoj temi RAMSAR organizacije „Nerazdvojni- voda, vlažna staništa i život“, a u izradi radova dozvoljene su različite tehnike kao što su slikarstvo, crtanje, plastelin, glina i kolaž.
Takmičenje je podijeljeno u pet kategorija, za djecu uzrasta od 5 godina; 6-7; 8-9; 10-11, kao i za djecu od 12-14 godina.
Nacionalni parkovi Crne Gore će primati prijave za takmičenje do utorka, 02. februara 2021. godine do 12 časova, dok je radove potrebno skenirati ili fotografisati i poslati na mail: promocija@nparkovi.me, uz informaciju o imenu i prezimenu, starosnoj dobi i adresi stanovanja djeteta. Napominjemo da svaki učesnik u nagradnoj igri može biti autor samo jednog rada.
Svi prvorangirani radovi biće nagrađeni majicom, kačketom, bedžom i diplomom, a ocjenjivaće ih komisija koju će oformiti JPNPCG, i to u odnosu na zadatu temu, originalnost, kreativnost i performanse.Odluka o pobjednicima takmičenja će biti objavljena u petak 05. februara 2021. godine na sajtu i društvenim mrežama JPNPCG, a nagrade će biti uručene poštom na adrese dobitnika.
Dodatne informacije i pojašnjenja svi zainteresovani mogu dobiti na e-mail: promocija@nparkovi.me.
Podsjetimo, Ramsarska konvencija ili Konvencija o vlažnim područjima usvojena je u iranskom gradu Ramsaru, 2. februara 1971. godine i predstavlja sporazum između država koji obezbjeđuje okvir međunarodne saradnje za očuvanje i mudro korišćenje vlažnih staništa i njihovih resursa.
Svjetski dan vlažnih staništa obilježava se od 2. februara 1997. godine, a vladine institucije, nevladine organizacije i grupe građana na svimnivoima zajednice, organizuju akcije u cilju podizanjasvijesti javnosti o vrijednostima vlažnih staništa i Ramsarske konvencije.
NP Skadarsko jezero je 1995. godine uvršteno naRamsar listu kao vlažno stanište od međunarodnogznačaja. Pored NP Skadarsko jezero i Tivatskih solila, Ulcinjska Solana predstavlja treće Ramsar močvarno područje u Crnoj Gori.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još