„Nad Bokom po mjesečini“ šetnja kroz najljepše vidikovce

 „Nad Bokom po mjesečini“ šetnja kroz najljepše vidikovce

Peto izdanje nezaboravne noćne šetnje kroz najljepše vidikovce hercegnovskog zaleđa “Nad Bokom po mjesečini” biće organizovano večeras.

U noći punog mjeseca, učesnici će obići utvrđenje-vidikovac Tajno brdo, nekadašnje vojne položaje na vrhu Gručalica i vidikovac pod brdom Šilobod. Sve tri lokacije su zanimljive po burnoj istoriji, ostacima vojnih zdanja prohujalih vjekova, prirodi, ali i izuzetnim vidicima na ulaz u Boku Kotorsku. Noćni aspekt organizovanog obilaska događaju daje notu neuobičajenosti, pa i mističnosti. Da bi priča bila zaokružena, po povratku na Kameno slijede kratke prezentacije “Šišmiši u narodnim vjerovanjima” i “Šta sve ne znamo o slijepim miševima”. Prezentacija će biti organizovana na otvorenom, u predivnom ambijentu dvorišta crkve Sv. Jovana.

 Satnica:

20:30 Okupljanje na raskrsnici u selu Kameno, uvodne informacije, podjela učesnika u manje grupe.

21:00 Polazak sa vodičima na 3 atraktivna vidikovca i istorijska mjesta Tajno brdo, Gručalica i vidikovac pod Šilobodom

22:30 Porta crkve Sv. Jovana na Kamenom: prigodno osvježenje, a zatim prigodne prezentacije 23:00-23:15 “Šišmiši u narodnim vjerovanjima”

(Željko Starčević – Agencija za razvoj i zaštitu Orjena)

23:15-23:45: Prezentacija “Šta sve ne znamo o slijepim miševima”

(Belma Šestović i Marina Radonjić – NVO Wildlife Montenegro)

  DODATNE INFORMACIJE

 Učešće je besplatno, a dolazak je u sopstvenoj režiji. Mjesto je udaljeno 10-ak minuta vožnje od kružnog toka u Meljinama putem ka Trebinju. Za sigurnije kretanje terenom osvijetljenim jedino mjesečinom, neophodno je imati pouzdanu baterijsku lampu i adekvatnu zatvorenu obuću (ne japanke i sandale!). Događaj je pogodan za osobe u prosječnoj fizičkoj kondiciji. Učešće je po standardnim uslovima: na sopstvenu, a za djecu na odgovornost roditelja. Prijave nisu neophodne.

 Organizatori događaja su Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i MZ Kameno-Žlijebi, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, te pomoć „Cicak akustike, planinarskog kluba „Subra“ i Viteškog društva Sv. Stefan. 

Saopštenje-Park prirode Orjen

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još