Nagrade na konkursu Kineski kroz igru

 Nagrade na konkursu Kineski kroz igru

Polaznici edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru’’ koje su organizovali Kulturni centar ,,Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica i Udruženje za promociju sinologije Kotor su kroz individualno učešće na twitter kvizu ambasade NR Kine osvojili interesantne i vrijedne nagrade. Povodom Proljećnog festivala i ulaska u godinu Bivola, kineska ambasada pripremila je preko 200 poklona za ljubitelje kineske kulture, učesnike u kvizu ,,Koliko dobro poznaješ Kinu’’.

Kviz koji je bio objavljen 12. februara na Twitter-u Ambasade sastojao se od 10 pitanja i za svako su bila ponuđena četiri odgovora, od kojih je samo jedan tačan.
Polaznici naše radionice koji su učestvovali u kvizu su: Ena Obradović, Vojin Džaković, Nikolina Ljesar i Lidija Vičić.

Mali sinolozi iz Kotora i Budve osvojili su vrijedne porculanske setove za čaj, mirišljave vrećice, bojanke i razglednice sa prikazima životinja kineskog horoskopa, kineske kaligrafske četkice i tradicionalnu odjeću od čiste svile. Pokloni su pažljivo odabrani i predstavljaju neke od najprepoznatljivijih simbola i tekovina kineske kulture i civilizacije sa čijim nastankom, simbolizmom i upotrebom su polaznici radionice ,,Kineski kroz igru’’ imali prilike da se upoznaju tokom četvrtog ciklusa. Voditeljici radionice Jeleni Stjepčević uručena je Velika figura kamile-trobojna keramika dinastije Tang koja predstavlja veličanstveno kulturno blago Kine i u sebe je absorbovala više vidova kineske umjetnosti – slikarstvo, vajarstvo, reljefe u kamenu.

(Saopštenje JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor)

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još