NP Durmitor i Kotor među najboljim mjestima na Balkanu

 NP Durmitor i Kotor među najboljim mjestima na Balkanu

Digitalni časopis za putovanja, Trips to discover, uvrstio je Nacionalni park Durmitor među deset najboljih mjesta za posjetu na Balkanu.

Pored NP Durmitor, na listi su se našli i Kotor, NP Plitvice i Dubrovnik, Bledsko jezero i Ljubljana, Mostar, Veliko Tarnovo u Bugarskoj, Albanija i Transilvanija u Rumuniji.

U članku se navodi da je Balkansko poluostrvo područje koje nudi bogastvo nevjerovatnih turističkih destinacija sa svojim različitim kulturama i predivnim pejzažima”, saopšteno je iz Turističke organizacije Žabljak.

Za NP Durmitor, između ostalog, navodi se da se prostire preko durmitorskog planinskog vijenca i uzanog pojasa koji vodi ka istoku duž rijeke Tare, kao i da je prepoznat po svojoj apsolutno čarobnoj ljepoti.

Pored planinskih vrhova, rijeke Tare i Crnog jezera, časopis je naveo i Ledenu pećinu kao jednu od posebnih atrakcija u NP Durmitor, prenosi Mina.

“Ljubitelji boravka u prirodi zainteresovani su za pješačke i biciklističke staze, osvajanje planinskih vrhova, rafting rijekom Tarom, obilazak Crnog i ostalih planinskih jezera i sportski ribolov”, dodaje se u tekstu.

Avatar

Dubravka Perović

Pročitajte još