OTVOREN IV FORTECA FILM FESTIVAL PERAST 2020

 OTVOREN IV FORTECA FILM FESTIVAL PERAST 2020

Za razliku od minulih godina, ovogodišnji festival je drugačiji po vremenu i mjestu održavanja Tri godine filmovi su od 26-30 juna prikazivani u Perastu, gdje je broj posjetilaca bio brojan.Kako ne bi prekinuli započetu tradiciju organizatori su osim pomjeranja vremena održavanja izabrali i drugo mjesto. U renoviranom kinu „Boka“ sinoć su prikazana dva filma: Čarter  rediteljke Amande Karnel i Golijat reditelja Petera Grondala.

Za večeras je najavljen film Bazen  reditelja Andersa Lenberga, a od 20 sati u press sali Kulturnog centra održaće se  ZOOM – panel razgovor sa filmskim stvaraocima sa sjevera Evrope.

Publika će biti u prilici da se putem online platforme  upozna sa  autorima i postavlja im pitanja.

 IV Forteca Film Festival Perast završava se u četvrtak, 5. novembra projekcijom filmova: Čovjek koiji se igrao vatrom  dokumetarni film o Stigu Larsonu autoru Milenijum trilogije, koji je imao i holivudsku repliku i Perfektni pacijent – Mikaela Hofstuma.

Zbog poštovanja mjera NKT-a broj mjesta je ograničen. Da li u strahu od  širenja covida 19 ili zbog toga što su projekcije samo na engleskom jeziku, tek sinoć je odziv zainteresovanih Kotorana bio mali.

Avatar

Dubravka Perović

Pročitajte još