Predstava IFIGENIJA večeras u Kotoru

 Predstava IFIGENIJA večeras u Kotoru

Predstava IFIGENIJA, rađena u produkciji Centra za kulturu Kolašin sa koproducentima Centrom za kulturu “Vojislav Bulatović – Strunjo” Bijelo Polje i NVO “Korifej teatar” iz Kolašina biće izvedena na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” večeras u 19 sati.

Ifigenija na Tauridi je drama koju je napisao znameniti starogrčki dramatičar Euripid između 414. pne. i 412. pne. Zaplet je sagrađen na intrigi. Drama se odlikuje izvrsnom karakterizacijom likova, posebno glavne junakinje, i pažljivo zasnovanom i vrlo spretno sprovedenom obradom radnje. Posebno snažno obrađena je scena prepoznavanja brata i sestre.

Igraju: Anđelija Rondović, Jelena Đukić, Đorđije Tatić, Petar Novaković, Moamer Kasumović i studenti glume na Fakultetu dramskih umjetnosti sa Cetinja u klasi profesora Branimira Popovića, Una Lučić i Ognjen Sekulić. U predstavi takođe igra i muzičar Bojan Peko Minić koji potpisuje i muziku predstave.Reditelj: Zoran Rakočević.

Predstavu je sufinansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore preko konkursa za razvoj kulture na sjeveru za 2020. godinu, uz finansijsku podršku Opštine Kolašin, Turističke organizacije Kolašin i nekoliko sponzora, osvjedočenih prijatelja kolašinske stvaralačke energije.

Nakon višemjesečne pauze kulturni život u Kotoru lagano se vraća u svoj tok, a od poštovanja mjera i brige za zdravlje zavisi da li će sve uskoro biti isto kao ranije. Zato Kulturni centar Kotor ovu predstavu poklanja svom gradu i svim ljubiteljima pozorišta pa je ulaz na predstavu slobodan, uz obaveznu dezinfekciju ruku nošenje maski i održavanje distance.

Broj mjesta je ograničen. Rezervacije na broj telefona 032/304 – 140.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još