„Risanska noć 2021“ večeras od 19 do 23 sata

 „Risanska noć 2021“ večeras od 19 do 23 sata

Turistička organizacija opštine Kotor organizator je manifestacije „Rimska noć 2021“ koja se večeras održava u 19 sati.

,,Manifestacija je zamišljena kao festival antičkog Risna, koji će javnosti približiti važnost arheologije u turizmu, te obogatiti kulturnu i turističku ponudu Risna i Boke Kotorske.

Cilj manifestacije je bolje povezivanje sadržaja koji će se razvijati od opuštajućih zabavnih aktivnosti (hrana, piće, prodaja suvenira) preko aktivnijeg  učenja i upoznavanja svakodnevice antičke kolonije (kultura odijevanja, izrada frizura), pa sve do izvođenja performansa od strane profesionalnih učesnika (borbe gladijatora).

Zamišljeno je da ima više tema: zabava, odjeca, gastronomija, zanati, igre. Program  će biti podijeljen na: radionice za djecu, zabavni i gastro dio. Kroz radionice da djecu, uz angažovanje animatоrа pokušaćemo da realizujemo rimske igre kao što su borbe sa drvenim mačevima i štitovima, povlačenje užeta, ubacivanje oraha u amforu itd. Kroz zabavni dio planirane su animacije kroz gladijatorske borbe.

Manifestacija će se odvijati na pijaci i šetalištu u Risnu, u periodu od 19 do 23 sata. 

„Posjetioci su dužni da poštuju aktuelne epidemiloške mjere protiv širenja pandemije koronavirusa”, poručuju iz TO Kotor

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još