Risanski osnovci ređaju humanitare i obrazovne nagrade

 Risanski osnovci ređaju  humanitare i obrazovne nagrade

Foto:O.Š. „Veljko Drobnjaković“

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Veljko Drobnjaković“ iz Risna prošlu godinu pamtiće, osim po organizovanju nastave u skladu sa epidemiološkim mjerama po takmičenjima organizovanim online, programima kojima su obilježili važne datume i što su ugostili zanimljive ljude. Bili su dobri domaćini, ali i gosti. U potpuno izmijenjenim okolnostima, učenici nižih razreda nijesu zaboravili da korisnicima i osoblju Doma starih „Grabovac“ čestitaju praznike pa su ih iznenadili novogodišnjim čestitkama u znak ljubavi, topline i podrške. Tako su ima na trenutak skrenuli misli i zagrijali srca.

Za sam kraj godine i prvog polugodišta stigle su nove nagrade. Na Dječijem umjetničkom konkursu „Domovina se brani lepotom i znanjem“, koji je raspisao Dječji kulturni centar Beograd , Vanja Vulović, učenik VI razreda dobio je pohvalu za svoj likovni rad. Podstaknuti stihovima čuvenog dječijeg pjesnika Ljubivoja Ršumovića, djeca uzrasta 5 -12 godina dobila su priliku da putem literarnih, likovnih i foto-radova predstave svoje okruženje i na taj način prikažu ljepotu svoje domovine. Vanja je to učinio naslikavši najprepoznatljiviji detalj Boke , peraška ostrva. Pored stručnih saradnika i umjetničkih pedagoga iz Dečjeg kulturnog centra Beograd, stručni žiri činili su eminentni kompozitori, pjevači i pisci za djecu – Minja Subota, Predrag Vuković , Leontina Vukomanović i Slobodan Stanišić.

Na literarnom konkursu „Kraljevstvo bijelih rada“ u Bijelom Polju, među više od 700 poslatih pjesama iz države i regiona, nagrađene su pjesme tri učenice risanske škole. Andrea Zlajić iz V razreda je osvojila 3. nagradu za svoju pjesmu “Pastel jesenjeg dana“.Anđela Vulović,VIII razred, dobila je pohvalu za pjesmu “Smiraj dana”, a pjesma “Jedan oblak siv“ Nine Vuković biće uvrštena u zbornik najboljih pjesama ovogodišnjeg 7. međunarodnog festivala „Kraljevstvo bijelih rada“.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još