Treći dan Kotorskog festivala obilježile pozorišne predstave i likovne i kreativne radionice

 Treći dan Kotorskog festivala obilježile pozorišne predstave i likovne i kreativne radionice

3. DAN FESTIVALA – Robot – 03.07.2021. – Foto: Krsto Vulović

Treći dan 29. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježila su dva pozorišna programa od kojih jedna premijera, kao i otvaranje likovne izložbe, nastavak radionice Kritičarnica kao i rad dječijeg žirija.

Dan je započeo Kritičarnicom, radionicom pozorišne kritike za djecu, a nastavila se razgovorom polaznika radionice i Dječijeg žirija sa izvođačima predstave “Na vukovom tragu” Pozorišta mladih iz Novog Sada, koju je publika prethodne večeri imala priliku da pogleda na Ljetnjoj sceni.

Likovni program ovogodišnjeg festivala otvoren je izložbom likovnih radova prijavljenih na konkurs “Baš je dobro dijete biti” na koji je pristiglo preko dvije stotine radova iz Crne Gore, regiona, ali i svijeta. Dodjela nagrada učesnicima čiji su radovi odabrani kao najbolji biće održana 10. jula.

U Kulturnom centru “Nikola Đurković” održana je premijera predstave “(Ne) pričaj mi bajke” u rodukciji dramskog studija Prazan prostor iz Podgorice. Svršeni studenti glume Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju Jelena Laban, Jelena Šestović, Pavle Prelević i Stevan Vuković oduševili su nas svojim adaptacijama i izvedbom četiri bajke koje će se u narednom periodu zasebno igrati u raznim institucijama širom Crne Gore. Kroz adaptacije bajki, autorski tim je uspio da obradi različite socijalne

teme, ne uljepšavajući istinu koju odrasli često prikrivaju i sebi i najmlađima.

Na Ljetnjoj pozornici izvedena je predstava “Robot” koprodukcije Davida Zuazole I Unia Teatra Niemozliwy. Glumac i koautor predstave, David Zauzola koji nam dolazi iz Čilea, zavrijedio je pažnju publike izvanrednom “one-man show” predstavom.

U okviru književnog programa Festivala, sinoć je u bašti Kulturnog centra “Nikola Đurković” održano književno veče sa Aleksandrom Jovanović, autorkom romana Crna ptica za koji je dobila nagradu Politikinog zabavnika.

U saradnji sa Opštinom Tivat i Porto Montenegrom kao i Centrom za kulturu Tivat, sinoć je u 21 čas na sceni Atrijuma Buća, tivatska publika imala priliku da vidi predstavu “Na vukovom tragu”.

Narednog dana, 5. Jula, pozivamo vas da pogledate predstave “Rani jadi” Kraljevskog pozorišta Zetski dom, kao I predstavu “Laboratorija Života” Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT iz Hrvatske. U sklopu edukativnog programa biće održana radionica za roditelje pod nazivom “Kako izbjeći online covid zamku?” koju će voditi edukatorka Ranka Šarenac.

Napominjemo da su karte besplatne a rezervacije obavezne, broj karata za predstavu je ograničen i karte su dostupne dan pred istu, a potrebno je preuzeti ih najkasnije 30 minuta prije početka predstave.

Dobrodošli na 29. Kotorski festival pozorišta za djecu!

(Saopštenje KFPD)

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još