U Gradskoj galeriji izložba akvarela Bosiljke Bakočević

 U Gradskoj galeriji izložba akvarela Bosiljke Bakočević

Prva, samostalna, izložba akvarela akademske slikarke Bosiljke Bakočević iz Risna otvorena je juče u Gradskoj galeriji Kotor.
Bosiljka Bakočević je završni rad, iz oblasti slikarstva, odbranila na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Ratka Odalovića, gdje trenutno pohađa master studije.
Njen rad se bazira na istraživanju koliko podsvjesno utiče na svjesno u procesu stvaranja jednog djela, pokušavajući da intuitivnost i spontanost zavlada kroz tehniku akvarela. Bosiljka je proglašena za najboljeg studenta Fakulteta likovnih umjetnosti za školsku 2019/2020. godinu, a bila je i stipendistkinja Opštine Kotor i Ministarstva prosvete republike Crne Gore za 2018/19. godinu.
Njen rad je nagrađen II nagradom na konkursu ”Celebrating Young Talents” raspisanog od strane kompanije “Luštica Development”.
Od strane Ministarstva kulture Crne Gore, odabrana je da učestvuje u IPA projektu MONET i umjetničkoj laboratoriji u arheološkom muzeju Ribezzo u Brindisiju (regija Pulja u Italiji).
Prošle godine imala je priliku da svoj rad prezentuje na prestižnom događaju Art Market Budapest Virtual 2020, International Contemporary Online Art Fair.
Bosiljka stvara na relaciji Risan, Kotor, Cetinje.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još