Veče etno filmova “Običaji svijeta”na lokalitetu Rimskih mozaika u Risnu

 Veče etno filmova “Običaji svijeta”na  lokalitetu Rimskih mozaika u Risnu

Veče etno filmova “Običaji svijeta” u organizaciji Društva prijatelja Risna biće održano na  lokalitetu Rimskih mozaika u Risnu sjutra od 20 sati.
 
Idejni tvorac programa i selektor je proslavljeni režiser dokumentarnih filmova Vladimir Perović.
 
“Namjera nam je da sa ovom večeri u pozno ljeto, na temu rituala i običaja iz raznih krajeva svijeta, upriličimo program iz kulture koji Risan svakako zaslužuje. Drugi dio istoimenog programa imamo namjeru realizovati u maju mjesecu, gdje će biti predstavljen set filmova na temu tradicionalne muzike i instrumenata iz raznih krajeva svijeta pod nazivom MUZIKA SVIJETA. Obje večeri će biti uvod u Festival etno filma, koji imamo namjeru pokrenuti u septembru naredne godine u širem i značajnijem obimu. Za projekiju filmova budućeg festivala biraćemo interesantne lokacije Risna i okolnih malih mjesta Boke Kotorske, kako kultura na način decentralizacije stigla do svih zainteresovanih grupa i građana. Vjerujemo da ćemo sa kvalitetom programa unaprijediti kulturni razvoj mjesta i time napraviti čvršću vezu kulture i turizma” – navode iz Društva prjatelja Risna.
 
Nakon projekcije na Rimskim mozaicima filmovi će biti prikazani i u Osnovnoj školi ,,Veljko Drobnjaković“ u Risnu kako bi se djeci i mladima približile kulture i običaji različitih naroda.
 
Na prvoj večeri biće prikazano pet filmova: Korijeni (Italija), Inicijacija (Njemačka/Južna Afrika), Uzu (Japan), Mela (Nepal), i Kad đavoli zaigraju djevu (Peru).

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još