Večeras solistički koncert Marije Zečević-klavir i Vjere Radulović-violina

 Večeras solistički koncert Marije Zečević-klavir i Vjere Radulović-violina

Solistički koncert Marije Zečević-klavir i Vjere Radulović-violina iz Klase: prof. Ana Mihaljević i Mileva Krivokapić, biće održan u Koncertnoj dvorani – Crkva Sv. Duha večeras u 20h.

Program: 

  1. J. S. Bach: Preludij i fuga B-dur, DTK I
  2. L. v. Beethoven: Sonata Op. 90, I stav

Izvodi: Marija Zecevic, I razred 

  1. J. Williams: “Sindlerova lista”
  2. J. Brahms: Skerco

Izvodi: Vjera Radulovic, I razred 

  1. S. Rahmanjinov: Preludij cis-moll

Izvodi: Marija Zecević

  1. M. Bruch: Koncert g-moll, I stav

Izvodi: Vjera Radulović 

  1. F. Chopin: Fantazija Imprompti Op. 66

Izvodi: Marija Zecević 

  1. Pugnani-Kreisler: Preludij i Alegro

Izvodi: Vjera Radulović 

  1. Ch. Gounod-Bach: Ave Maria

Izvode: Vjera Radulović i Marija Zečević

 Klav. saradnja: prof.Ana Mihaljević 

Biografije:

Marija Zečević, rođena 13.12.2005.godine u Kotoru. Prve tajne klavira počinje da otkriva u klasi prof. Gabriele Aksamit u ŠOMO Budva, koju završava kao Đak generacije 2020., u klasi prof. Slađane Babović, a pod mentorstvom prof. Nikole Vučkovića. Usavršavala se na majstorskim kursevima profesora Borisa Kraljevića, Bojana Martinovića, Jurija Kota, Mire Marčenke, Lajtfrida Horsta i Bojane Nikić Bocev.

Marija sada pohađa ŠOSMO „Vida Matjan“ u Kotoru, u klasi profesorice Ane Mihaljević, a usavršava se redovnim pohađanjem majstorskih kurseva i konsultacijama kod eminentnog pijaniste i pedagoga, prof. Borisa Kraljevića.

Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima: Prva nagrada na 42. Muzičkom Festivalu Mladih Crne Gore, 2015., Laureat 44. Muzičkog festivala Mladih Crne Gore, 2017., Laureat kategorije na Međunarodnom takmičenju „Josip Slavenski“, Srbija, 2019.godine, Prve nagrade na Međunarodnim takmičenjima „Mocart“ i „Rahmanjinov“, 2021, Druge nagrade na MT „Uljus“ i „Sirmium“, Srbija, 2021 itd. ..Za sada joj je najdraži nastup iz 2017.god., kada je svirala kao gost na koncertu mladog srpskog pijaniste Nikole Avramovića, u Loznici, a povodom obeležavanja 7 vekova postojanja Manastira Tronoša.

Vjera Radulović rođena je 19. maja 2005. godine, a violinu je počela svirati od svoje sedme godine u klasi profesorice Milene Rajković. Drugi razred nastavlja kod profesorice Ivane Radović u čijoj klasi ostaje do kraja niže muzičke škole. Za to vrijeme je osvojila brojne vrijedne nagrade: Druga nagrada na Državnom takmičenju u Herceg Novom 2014. godine; Laureat 2015. godine i Druga nagrada 2017. godine na Međunarodnom takmičenju ,, Daleki akordi” u Splitu; Prva nagrada na Državnom takmičenju u Podgorici 2016. godine; Specijalna nagrada na Državnom takmičenju u Herceg Novom 2018. godine. Na školskim takmičenjima je osvajala prve nagrade. U periodu svog nižeg muzičkog obrazovanja učestvovala je na majstorskim kursevima profesora Dejana Mihailovića, Vladimira Markovića, Akradija Vinokurova, Mikhaila Bereznitskya, Vujadina Krivokapića i Vilija Ferdinandija.

Trenutno završava prvi razred srednje muzičke škole u klasi profesorice Mileve Krivokapić, sa kojom je ove godine osvojila treću nagradu na Internacionalnom online takmičenju u Beču, Platinum nagradu na Internacionalnom online takmičenju u Kanadi, kao i prvu nagradu na svjetskom takmičenju Music & Stars Awards. Imala je značajan broj školskih nastupa, kao i onih u okviru festivala KotorArt. 2019. godine je bila član orkestra združenih đaka ŠOSMO Vida Matjan i Muzičke škole Mokranjac, koji su činili pratnju poznatom muzičaru Sergeju Ćetkoviću na njegovom koncertu.

Imala je zapažene nastupe pjevajući solo uz hor muzičke i osnovne škole.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još