Vjeri Radulović drugo mjesto za pjevanje u Ukrajini

 Vjeri Radulović drugo mjesto za pjevanje u Ukrajini

Foto:Privatna arhiva

Na nedavno održanom „2220 international on line music festival” u Ukrajini, dvanaestogodišnja Kotoranka Vjera Radulović osvojila je drugu nagradu u junior-srednjoj kategoriji u pjevanju.
Od ukupno prijavljenih 548 učesnika u finale je izabrano 87, dok je za superfinale odabrano 35 takmičara raspoređenih po starosnim kategorijama i Vjera se plasirala kao finalista, a potom superfinalista. U junior-srednjoj kategoriji osvojila je drugu nagradu.
Predstavnik Crne Gore u žiriju je bio Momčilo Zeković Zeko, a predsjednica žirija je bila istaknuta ukrajinska umjetnica Ruslana, pobjednica Evrovizije 2004. godine.

Foto:Privatna arhiva

Vjera je do sada učestvovala na brojnim festivala na kojima je postigla odlične rezultate u susjednim drzavama. Ima pet svojih autorskih pjesama. Ove godine je uspjela da osvoji tri nagrade,na festivalu “Razigrane note” osvojila je 2. mjesto, festival “Dmoll”- osvojila je treću nagradu u polufinalu i na ukrajinskom festivalu iz pripala joj je 2. nagrada. Sljedeći festival na kojem će se Vjera takmičiti je festival “Zlatna Pahulja”u Rožajama. Festival će se održati 26. i 27. februara 2021.

Festival je podržalo Ministarstvo spoljašnjih poslova Ukrajine. Ove godine festival je održan on lajn , a dobitnici su obezbijedili učešće na Međunarodnim festivalima u Sloveniji i Crnoj Gori.

Na „2220 international on line music festival” učestvovali su predstavnici iz 14 zemalja (uzrasta od 6 do 17 godina): Crna Gora, Hrvatska, Ukrajna, Kazastan, Slovenija, Albanija, Uzbekistan, Moldavija, Bjelorusija, Gruzija, Turska, Azerbejdžan, Letonija i Rumunija.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još