XII Festival gudača završen sinoćnjim koncertom

 XII Festival gudača završen sinoćnjim koncertom

U predivnom ambijentu grada kojeg vjekovima krase spoj graditeljske ljepote, kulture i umjetnosti, pred crkvom   Sv.  Marka  u kompleksu palate Smekija (danjašnji hotel  Iberostar) održan je drugi po redu koncert polaznika masterklas radionica  za gudače, gdje  su se predstavili Marija Vojinović ( violina), Petar Vojinović ( violončelo),  Andrej Civsa Zakrajsek ( violočelo), Luka Bajovć ( violina),  Branislav Proročić ( violončelo), Viktor Huter (violina) i Nikola Vukelić  ( violončelo).

Organizatori su istakli  da će i u budućnosti jedan od glavnih ciljeva Festivala gudača u Perastu biti da omoguće  svu pomoć našim mladim muzičarima  kako bi dosegli svoj pun potencijal.

Kroz radionice, kamernu muziku i orkestarske projekte trudimo se da proširimo njihove vidike, a pod brižljivim nadzorom njihovih profesora, nastavićemo i u godinama koje su pred nama“- navode organizatori festivala.

Iskazali su zadovoljstvo na uspostavljanju saradnje sa hotelom “Iberostar” i mogućnošću da zajedno dijele vjekovne darove kulture i umjetnosti.

Naredni u ujedno poslednji koncert u okviru  XII Festivala gudača biće održan je sinoć u Kotoru  u Crkvi Sv. Nastupiće mlada violončelistkinja Mija  Risteljić  uz klavirsku saradnju Maje Majnaric.

Svi programi koji su pratili XII Festival  gudača  održani su uz poštovanje mjera zaštite u cilju suzbijanja Covid-a 19.

Saopštenje – Festival gudača Perast

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još