„Za odličan pet“ čak pet đaka risanske škole-Uspješni i u međunarodnom dječijem stripu

 „Za odličan pet“ čak pet đaka risanske škole-Uspješni i u međunarodnom dječijem stripu

Na konkursu Ministarstva prosvjete “Za odličan pet” koji je raspisan za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente u 2020. godini nagrađeno je pet učenika i jedan nastavnik Osnovne škole „Veljko Drobnjaković“ iz Risna. Za svoja dostignuća u nastavi i na mnogobrojnim takmičenjima i konkursima na kojima su uspješno predstavljali svoju školu, kao i za mnogobrojne vannastavne aktivnosti u kojima su učestvovali u prethodnoj školskoj godini nagrađeni su učenici:Luka Ćatović učenik devetog razreda, Anđela Vulović i Sonja Radović, učenice osmog razreda, Stevan Vidović i Darija Guberinić učenici sedmog razreda i nastavnica razredne nastave Jelena Vukčević.

Na virtuelnoj izložbi pod nazivom ,,Igre za djecu u stripu“ među radovima učenika 95 osnovnih škola koji su pristigli za takmičenje povodom manifestacije 5. Međunarodnog festivala dječijeg stripa Gunja 2020. našli su se radovi talentovanih i kreativnih učenika risanske škole. Njihov zadatak bio je da razgovaraju s roditeljima, bakama i djedovima na temu igre kojima su se igrali kao mali. Na osnovu priča koje su čuli, učenici su osmislili scenario i nacrtali u stripu Igru za djecu.

-Ne postoje riječi ni slova koja mogu opisati vaš trud. Dječija kreativnost je potpuna sloboda“, rekao je predsjednik Udruge StripOs Željko Gašić koje je uputio svim učesnicima. Iz Osnovne škole „Veljko Drobnjaković“ kreativnost kroz strip pokazali su: Damjan Vukčević i Teodora Žukić (učenici 4/1 razreda)Anđela Vulović, Sonja Radović, Nina Vuković i Lana Subotić (učenice 8/1 razreda).

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još