Završen festival gudača

 Završen festival gudača

XII Festival gudača u Perastu završen je solističkim koncertom violončelistkinje Mije Risteljić uz klavirsku saradnju Nade Majnarić. Festival je trajao od 14. do 21.avgusta, u organizaciji NVO,,Bocche di Cattaro“. Kao i prethodnih godina, manifestacija je imala nekoliko segmenata iz domena klasične muzike, edukacije i kvalitetne kulturne ponude. Pratile su ga master class radionice za gudačke instrumente (violinu, violu, violončelo, kontrabas, kamernu muziku i orkestar), koncerti profesionalnih muzičara i polaznika radionica i edukativna predavanja.

Na samom početku programa publici u Muzeju grada Perasta predstavili su se Isak Haračić, violončelista i Sonja Marković, pijanistkinja a na programu su bila djela Sen Sansa i Bulanžera. Publika je toplim aplauzima podržala umjetnike koji su svojim nastupom i energičnim izvođenjima zvanično otvorili XII Festival gudača.

Tokom osam dana trajanja, master class radionice su održali istaknuti pedagozi i afirmisani umjetnici: Maja Jokanović, Vujadin Krivokapić i Miša Berkut za violinu, Aleksandar Latković i Georg Baich za violončelo, Zoran Zakrajšek za kontrabas i kamernu muziku a Davor Novak i Sonja Marković su dali klavirsku podršku polaznicima, učenicima i studentima. Svoj napredak, talenat i kreativnost, oni su predstavili na dva koncerta polaznika koji su održani u Muzeju grada Perasta i na terasi hotela “Iberostar”.

Edukativnu radionicu pod nazivom ,,Muzika – moj svijet“ održala je psihološkinja Jovana Dulović.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još