Završena smotra Umjetnost&moda

 Završena smotra Umjetnost&moda

Sinoć je na dvije lokacije hotela Huma održano  specijalno izdanje 24. Internacionalne smotre Umjetnost&moda, Kotor 2021,u organizaciji Fabrike, a u saradnji sa hotelom Huma, koji  je i prethodnih godina bio jedan od glavnih sponzora ove manifestacije.

Program u formi performansa koji je kombinacija umjetnosti i mode, trebalo je da počne na plaži hotela Huma, a da se potom nastavi na drugoj lokaciji, pored bazena hotela Huma.

Kako je pola sata pred početak programa počela oluja sa jakom kišom, organizatori su bili primorani da u rekordno kratkom roku, kompletan događaj premjeste u restoran Toskana, u hotelu Huma.

ačuvan kontinuitet manifestacije

Iako je kompletna koreografija bila prilagođena i dva dana vježbanja na plaži i pored bazena, zahvaljujući fantastičnim umjetnicima, profesionalnom koreografu I timu Fabrike I Hume, kao i strpljivoj publici koja je očigledno došla da podrži opstanak ove manifestacije, svi posjetioci su uživali u vrhunskom modnom i umjetničkom događaju, što je na kraju rezultiralo pravim stojećim ovacijama.

U prvom dijelu programa izveden je performans Zinaide&Letroianne, inspirisan Zinaidom I kada je predstavljena prva kolekcija Itala Marseglie, gde se u naslovnoj ulozi našla poznata crnogorska glumica Sanja Jovićević- Popović, uz učešće manekena i fantastičnih igrača baletske grupe Diano iz Herceg Novog, prijedvođene Antoniom Đurović – Novoselac.

U drugom dijelu izvjeden je I dio performansa inspirisan Božanstvenom komedijom Dantea Aligijeria, kojim su se organizatori pridružili centralnom svjetskom obilježavanju 700 godina od smrti ovog velikog poete.

Nakon toga je uslijedio mini koncert talentovane i već mnogim svjetskim nagradama okićene mlade Kotorske violinistkinje, Vjere Radulović, čiji je nastup ispraćen gromoglasnim aplauzom.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još