Crna Gora među deset destinacija za putovanja u ovoj godini piše britanski magazin

 Crna Gora među deset destinacija za putovanja u ovoj godini piše britanski magazin

grandcuvetours.com

Britansko izdanje renomiranog magazina „Harpers Bazaar“ svrstao je Crnu Goru u deset inspirativnih destinacija koje treba posjetiti u 2021. godini, nakon ukidanja restriktivnih mjera širom svijeta.

U društvu svjetski popularnih, egzotičnih destinacija, kao što su Maldivi, Australija i Meksiko, našla se i Crna Gora, zauzimajući šestu poziciju, kao jedna od najprivlačnijih destinacija za post-pandemijsko putovanje.

Autor članka „Top post-pandemijska lista za one željne putovanja: 10 predivnih destinacija“ ističe da, iako 2021. godina nije počela onako kako su se svi nadali i očekivali, već možemo planirati i strpljivo čekati vrijeme kada će putovanja ponovo biti moguća.

“Harpers Bazaar” našu zemlju opisuje kao luksuznu destinaciju, ali i zemlju bogatu prirodnim ljepotama, kao i kulturnim i istorijskim znamenitostima.

  • Utočište imućnih i njihovih impozantnih jahti, Crna Gora, koja se nalazi nedaleko od Splita na Jadranskom moru, nudi puno sjaja i glamura i za nas ostale. Na proljeće se očekuje otvaranje prvog evropskog “One&Only” rizorta, a nije slučajnost što su odabrali baš ovu zemlju. Kotorski zaliv (poznat i kao Bokokotorski zaliv) se mora naći na vašoj listi, zbog nevjerovatne ljepote, sa kristalno čistim morem i impozantnim planinama tik uz obalu. Na ovom mjestu vidjećete srednjevjekovne gradiće, manastire izgrađene na liticama i palate čiji stil gradnje podsjeća na Veneciju – navodi se u članku ovog prestižnog magazina.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još