Foto konkurs u susret Svjetskom danu močvarnih staništa

 Foto konkurs u susret Svjetskom danu močvarnih staništa

U susret obilježavanju 2. februara Svjetskog dana močvarnih staništa, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, upravljač posebnog rezervata prirode „Tivatska solila“, pozvao je ljubitelje prirode da dostave svoje, autorske fotografije i na taj način učestvuju u izboru za najbolju fotografiju uslikanu na području rezervata „Solila“ u okviru jedne od tri kategorije: „Najbolji selfi“ , „Uhvatio sam pticu (fotoaparatom)“ i „Priča sutona“.

U takmičenju mogu učestvovati svi ljubitelji prirode sa autorskim fotografijama koje se dostavljaju u originalu, u JPG formatu, maksimalne veličine 5 MB. Jedan kandidat može učestvovati sa najviše 3 fotografije i to sa po jednom fotografijom u svakoj od 3 katagorije.

Najbolje fotografije u svakoj od kategorija biće objavljene 02. 02. 2021. godine na Facebook stranici rezervata „Tivatska solila/Tivat saline“.

Svjetski dan močvarnih staništa obilježava se svake godine 2. februara u okviru RAMSAR konvencije, kako bi se promovisao značaj zaštite ovakvih staništa, prvenstveno onih koja su od međunarodnog značaja. Posebni rezervat prirode „Tivatska solila“ od 2013. godine upisan je na RAMSAR listu. U Crnoj Gori pored Solila RAMSAR područja su i Nacionalni park „Skadarsko jezero“ i Park prirode „ Ulicinjska solana“.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još