Luke jedva čekaju brodove a kruzing agencije već promovišu putovanja

 Luke jedva čekaju brodove a kruzing agencije već promovišu putovanja

Nakon teške prošlogodišnje sezone za čitavu privredu u svijetu, uzrokovanu pandemijom kovid19, koju su dobro na svojoj koži osjetile luke i kruzing agencije, ovu godinu neke su već počele kampanjom pa nude krstarenje za dvije osobe po cijeni jedne.

Kotorska luka jedno vrijeme bila je najposjećenija na Mediteranu, a kada će to opet biti još niko ne zna. Vrijeme za kruzere i velike brodove u našoj luci stalo je 29. marta prošle godine. 

No, uprkos koroni Agencija Alegra krstarenja, radi rezervacije za komapnije Costa Cruises, MSC Cruises, Royal Caribbean Cruises, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line, Celestyal Cruises i druge, pa je najavila značajne povoljnosti za krstarenja kruzerima u 2021. godini. 

Tako u “MSC promo ponudi 2×1” za polaske u sezoni ljeto 2021, druga osoba u kabini dobija besplatno krstarenje. 

U Alegrinoj ponudi, koja se odnosi na krsterenje brodom MSC Grandiosa (Zapadni Mediteran uz polazak iz Đenove 03.05.2021.  obilazak Đenove, La Specije, Rima, Palma de Majorke, Barselone i Kana za dvije osobe sa uključenim lučkim taksama), dvije osobe mogu krstariti po ukupnoj cijeni od 978€.

Brodovi tih kompanija redovno su prije pandemije kovid19 uplovljavali u Kotor.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još