Neobična aktivnost Djeda Mraza na Tajlandu

 Neobična aktivnost Djeda Mraza na Tajlandu

Foto: Kim Kyung Hoon

Posjetioci akvarijuma na Tajlandu ove nedjelje bili su veoma iznenađeni kada su vidjeli Djeda Mraza koji pliva, noseći džak pun hrane, okružen jatom znatiželjnih riba.

Akvarijum u tržnom centru u Bangkoku bio je posljednje mjesto na kome su porodice u kupovini očekivale da vide Djeda Maraza, opremljenog perajama, rezervoarom za kiseonik i ronilačkom maskom, prenosi Rojters. 

Ribe jedu iz ruke Djeda Mraza, koji komunicira s posjetiocima i slika se s njima sa druge strane stakla, prenosi Dnevni Avaz.

Djeca su bila najviše oduševljena pojavom Djeda Mraza koji im je mahao iz akvarijuma i uzbuđeno su pokazivala na njega. 

– Trčala je sve do dolje da vidi ronioca Djeda Mraza – rekao je Francuz Žan-Batist Rišar o svojoj četvorogodišnjoj kćerki Mai, koja često posjećuje akvarijum i dodao kako ona obično nikada ne ostaje ovdje duže od 30 sekundi, a da je danas tu već pet minuta.

Žena koja se krije ispod odjeće Djeda Mraza je Nićakarn Sarivong, radnica ovog centra, čiji je posao obično da brine o ribama i čisti i održava akvarijum. 

– Vrijeme je Božića, pa se oblačim kao Djed Mraz tri ili četiri dana tokom praznika dok hranim ribe, djeca toliko vole ovu predstavu –  rekla je Nićakarn, navodi agencija.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još