Prava jesenja poslastica: Medenjaci sa glazurom od limuna

 Prava jesenja poslastica: Medenjaci sa glazurom od limuna

Prava jesenja poslastica: Medenjaci sa glazurom od limuna

Uživaćete u ovom desertu. 

Sastojci:

– 4 jaja

– 250 g šećera

– 6 kašika meda

– 600 g brašna

– 2 kašičice sode

– 1 kašičica cimeta

Glazura:

– 1 bjelance

– 150 g prah šećera

– 2 kaiške soka od limuna

– 2 kasike vode

Priprema:

Umutit jaja sa šećerom, medom, cimetom i zamijesiti tijesto dodajući sodu i brašno.

U receptu piše 600 grama brašna ali možete dodati i malo više, to ćete vidjeti dok budete oblikovali kuglice. Ruke malo nakvasite dok oblikujete testo da se ne lijepi.

Tijesto treba da odstoji dva sata u frizideru. Nakon toga rukama kidajte tijesto i pravite kuglice veličine oraha.

Kuglice stavljati u podmazan pleh i malo ih razmaknite jer dosta narastu pri pečenju.

Peći dok ne porumene, oko 15 minuta.

Medenjaci će biti mekani, ali tako treba jer kad se ohlade malo ce se stvrdnu.   

Za glazuru umutiti bjelance sa šećerom u prahu, pa mu dodati limunov sok i vodu i u ovu glazuru umakati medenjake, pa ih ostaviti da se osuše.      

Ako vam se žuri, možete ih staviti u rernu uključenu na 50 stepeni da se brže osuše.

Prijatno!

Izvor: N1

Foto: Shutterstock

Avatar

Dubravka Perović

Pročitajte još