Održana Boka Bay Trail

 Održana Boka Bay Trail

U organizaciji Multisport Akademije Mayer i Triatlon Kluba Herceg Novi održana je prva Boka Bay Trail trka, na tri lokacije u Boki. Cilj trke je bila Katedrala.Sv. Tripuna.  

Boka Bay Trail je sportska manifestacija u planinskom trčanju koja ima za cilj da poveže tri bokeljske opštine, Tivat, Herceg Novi i Kotor.  

Na trci je učestvovalo ukupno 52 takmičara iz 5 država.

Najbrže vrijeme na zelenoj stazi od Tivta do Kotora je postavio Miloš Matić iz Srbije koji ke stazu od 17km i 700m visinskog uspona pretrčao za 1:52:07h, dok je kod dama najbrža bila Elma Kablar iz BiH koja je stazu pretrčala za 2:07:07h. 

Plavu stazu koja je vodila od Perasta do Kotora, preko Orahovca, Zalaza i Krstca u dužini od 34km i ukupne visinske razlike od 1.800m, prvi je završio Daniel Opara iz Hrvatske, u vremenu od 4:22:48h dok je kod dama prva bila Kotoranka Miluša Bošković, koja je ovu zahtjevnu stazu istrčala za 5:10:47h.  

Cilj ovog događaja je bio da staze prođu i testiraju iskusni takmičari koji će svojim komentarima pomoći da se naredne trke koje se planiraju nadalje, što bolje pripreme. 

Takođe, tu su bile ekipe koje su radile foto i video produkciju i bile zadužene za kreiranje promo materijala kojim će se u narednom periodu promovisati ovaj događaj. 

Turistička Organizacija Opštine Kotor/Tourism Organisation of Kotor  je pružila sponzorsku i logističku podršku ovom događaju.

(Tourism organization of Kotor)

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još