Održana I sjednica IV saziva Skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore

 Održana I sjednica IV saziva Skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore

Održana je I sjednica IV saziva Skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Skupštinom je predsjedavao predsjednik Skupštine Mirza Krcić, a prisustvovalo je 11 delegata od 17 sa pravom glasa.

Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa Izborne Skupštine VPSCG održane 15. maja 2021. godine. Za nove članove UO VPSCG jednoglasno su izabrani izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović.

Usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Statuta VPSCG. Usvojen je plan realizovanih aktivnosti sa planom rada do kraja kalendarske godine i finansijskog plana za 2021. godinu, kao i Izvještaj o utrošenim sredstvima dobijenih od Uprave za sport i mlade.

Usvojen je Pravilnik o registraciji i pravu nastupa vaterpolista u VPSCG. Takođe, sve jednoglasno.

„Ova godina je bila izuzetno zahtjevna za naš Savez, i što se tiče takmičarskog dijela, a pogotovo finansijskog. Imali smo veliki broj vaterpolo takmičenja tokom cijele godine, naše četiri selekcije su učestvovale na brojnim velikim šampionatima, i nastavili smo kontinuitet osvajanja medalja, preko zlata u Svjetskoj ligi, do bronze mlade reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Naši plivači su takođe učestvovali na brojnim takmičenjima, a do kraja godine gledaćemo ih i na Evropskom i na Svjetskom šampionatu u malim bazenima. Zahvaljujem se našim sponzorima, kao i Upravi za sport i mlade za podršu u ovoj godini. Ali, kao što sam i ranije kazao, da bi našim sportistima obezbijedili još bolje uslove za rad, i ostali kandidati za velike rezultate, potrebna je još veća finansijska i infrastrukturna podrška, prvenstveno države“, poručio je predsjednik VPSCG dr Đuro Marić.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još