Održana konstitutivna sjednica VPSCG

 Održana konstitutivna sjednica VPSCG

Konstitutivna sjednica Upravnog odbora Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik VPSCG dr Đuro Marić, održana je u Podgorici.

Predsjednik Marić je u uvodnom izlaganju poželio uspješan rad članovima UO koji je održan u punom sastavu. Dogovorene su osnovne smjernice rada i funkcionisanja, a prisutni su informisani o radu Saveza i upoznati sa predstojećim takmičarskim obavezama za sezonu 2020/21.

Usvojen je pregled finansijskog stanja VPSCG na dan 26.05.2021. i izvještaj o utrošenim sredstvima od 15.12.2020.godine.

Za predsjednike Stručnog savjeta za vaterpolo i plivanje predloženi su Dragan Samardžić i Duško Dragović i dat im je mandat da u što kraćem roku predlože članove tih tijela.

Usvojen je predlog Odluke o stipendistima iz VPSCG za 2021. godinu, i donesena je odluka da se u prvoj polovini juna mjeseca organizuju dvije prijateljske utakmice sa selekcijama SAD i Francuske na otvorenom bazenu Jadrana na Škveru koje će prenositi RTCG.

Usvojen je predlog da VPSCG na FINA kongresu, koji će biti izbornog karaktera, predstavljaju predsjednik Đuro Marić i Miloš Mračević član UO zadužen za međunarodnu saradnju.

Foto: VPSCG

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još