Otvoreno prvenstveno u jedrenju do nedjelje

 Otvoreno prvenstveno u jedrenju do nedjelje

U akvatorijumu zaliva Trašte, u organizaciji Crnogorskog jedriličarskog saveza i JK Delfin Tivat i domaćina Luštica Bay, ovog vikenda se jedri Otvoreno prvenstvo Crne Gore za klase Optimist i Laser (ILCA). Osim domaćih jedriličara, na takmičenju koje će se održati od 4-6. juna nastupiće i predstavnici Hrvatske i Francuske.

U susret najvećem takmičenju u istoriji crnogorskog jedrenja- Otvorenom prvenstvu Evrope za klasu ILCA (Laser) do 21 godine (EECU21 2021), koje se u akvatorijumu zaliva Trašte jedri od 9-16.juna, gosti koriste priliku da se upoznaju sa izuzetno atraktivnim regatnim poljem, koje je postalo dostupno zahvaljujući obalnoj infrastrukturi marine Luštica Bay.

Sa izuzetnom dinamikom vjetrova i izazovnim strujama, uvala Trašte nudi fantastične uslove za jedrenje, koje već nekoliko godina koriste naši najtrofejniji jedriličari, ali i najmlađi takmičari domaćih klubova, koji će ovdje biti okupljeni na državnom prvenstvu po treći put.

„Crnogorsko jedrenje odavno bilježi značajne rezultate na međunarodnoj sceni, a predstojeća takmičenja su, vjerujemo, samo uvertira u pozicioniranje naše na mapu značajnih takmičarskih, ali i generalno jedriličarskih destinacija Jadrana i Mediterana,“ poručuju organizatori. 

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još