Rekonstrukcija bazena u Kotoru gotova za 25 radnih dana

 Rekonstrukcija bazena u Kotoru gotova za 25 radnih dana

Rekonstrukcija zatvorenog bazena “Nikša Bućin” u Kotoru prema riječima izvođača radova trebalo bi da bude završena za 25 do 27 radnih dana, kazao je direktor Direkcije za razvoj i uređenje Kotora, Zoran Pajović.

To podrazumijeva vrijeme baz padavina. Izvođač čeka uplate iz novembra i decembra, ako to bude uplaćeno za 25 do 27 radnih dana sve će biti završeno, kazao je Pajović za RTCG.

Završeno je, preko 90% posla unutar bazena i oko 20 do 30 odsto okolnog uređenja.

“Zbog vremenskih uslova vanjsko uređenje nije bilo moguće da se završi. Urađena je fekalna i atmosferska kanalizacija. Danas treba da se podnese zahtjev za priključenje na vodovod. Ostalo je malo, nekih 5% do 7% posla je ostalo da kompletan posao bude završen i bazen bude pušten u rad”, dodao je Pajović, prenosi portal RTCG.

On dodaje da je kompletna oprema za bazen stigla, čeka se montaža, odnosno završno uređenje terena, montiranje stakala koja su usljed transporta bila oštećena.

Bazen u Kotoru ne radi već četiri godine. O tome, zašto je za rekonstrukciju trebalo toliko vremena Pajović navodi da je “bila složena zakonska procedura, dozvoljavala je žalbe na tendersku dokumentaciju. Tek 17. februara 2019. kada se izmijenio zakon i druga i treća faza tendera obuhvaćene u jednoj tenderskoj ponudi,  tada su nastavljeni radovi na bazenu. Po tenderskoj dukumentaciji bazen je trebao da bude gotov u oktobru 2019. godine.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još