U naselju Central Luštica Bay održan turnir u odbojci

 U naselju Central Luštica Bay  održan turnir u odbojci

Na novim terenima za odbojku na pijesku u naselju Central Luštica Bay održan je prvi „Luštica Bay Beach Volleyball Tournament 2021“, takmičenje za odbojkaše entuzijaste i rekreativce sa fondom nagrada od 600 eura. Uz angažovanje kompanije Luštica Bay i pomoć Odbojkaškog saveza Crne Gore, prvi turnir ovog tipa je izazvao veliko interesovanje među ljubiteljima odbojke na pijesku svih generacija.

Pravo nastupa imalo je devet ekipa, koje su prikazale odličnu igru, smisao za sportsku socijalizaciju, požrtvovan angažman na terenu, borbenost, mnogo pozitivne energije uz obavezan fer-plej.

Nakon šest sati dobrog programa, uz animaciju učesnika i publike, tokom kojih su organizatori podijelili i prigodne poklone za najvjernije navijače, prvo mjesto i nagradu od 300 eura osvojila je “Ribnica” (Luka Bogojević, Vladan Stojanović, Jovana Belojević). Oni su u finalu bili bolji od tima “Rekreativo” (Ivana Miljanić, Zoran Martinović, Nemanja Radivojević) sa 21:11.

“Rekreativo” je za ulazak u finale dobio nagradu u iznosu od 200 eura. Dvije utješne nagrade po 50 eura kao učesnici polufinala osvojili su “Hit That” (Dušan Starčević, Milan Vučić, Teodora Bulatović) i “Star” (Anastazija Krgović, Stefan Milinić, Jovana Dojčinović).

Nemanja Radivojević, aktivni odbojkaški sudija i član Rekreativa, ekipe koja je igrala u finalu, pohvalio je ideju i realizaciju ovog projekta:

“Ovakav turnir je nešto što nam je nedostajalo, bilo je i ranije pokušaja, ali ovo je bilo na mnogo višem nivou, organizacija je bila sjajna, sve je bilo kako treba. Mi smo zadovoljni neočekivanim drugim mjestom, lijepo smo se družili, proveli zajedno kvalitetno vrijeme”.

Luka Bogojević iz pobjedničke ekipe “Ribnica” pohvalio je organizaciju turnira:

“Nijesmo očekivali da će sve biti na ovom nivou, teren je sjajan, pjesak, mreža, sve kako treba. Zadovoljni smo, osvojili smo turnir u dobroj konkurenciji, bilo je dosta dobrih poena, dosta smijeha, opšti utisak je fenomenalan.”

Turnir su zvanično otvorili Sonja Banićević, event supervisor u Luštici Development i Igor Vušurović, olimpijski i evropski šampion i saradnik na razvoju odbojke OSCG, koji su i uručili nagrade najboljim ekipama na kraju turnira, zahvalili se svim učesnicima i pohvalili zajednicu odbojke na pijesku koja svakim danom sve više raste zahvaljujući takmičenjima poput ovog i novim terenima koji će omogućiti još brži razvoj ovog atraktivnog sporta.

Polufinale:

Ribnica – Hit That 21:13

Rekreativo – Star 21:13

Finale:

Ribnica – Rekreativo 21:11

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još