Vaterpolisti jutros otputovali za Roterdam na kvalifikacioni turnir za OI

 Vaterpolisti jutros otputovali za Roterdam na kvalifikacioni turnir za OI

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača koji će nastupiti na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Roterdamu od 14. do 21. februara.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Uroš Čučković, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Slaven Kandić. Dva rezervna igrača koja putuju za Roterdam u slučaju da neko od reprezentativaca bude pozitivan na koronavirus su Aljoša Mačić i Petar Tešanović.

Pored selektora Gojkovića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Miloš Šćepanović i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović, fizioterapeut Dejan Mihajlović i video analiza Milan Ćirović.

„Ajkule“ na startu kvalifikacionog turnira u nedjelju, igraju sa Turskom (17:30h). U ponedjeljak je meč sa Kanadom (17:30), a u utorak sa Brazilom (13 sati). Derbi sa Grčkom je 17. februara u (16 sati), a za kraj takmičenja po grupama rezervisan je meč sa Gruzijom (13 sati). U grupi B su Hrvatska, Njemačka, Rusija, Francuska, Holandija i Rumunija. Najbolje četiri ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale, dok će tri najbolje reprezentacije sa turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.

Zbog pandemije virusa COVID-19, Svjetska federacija FINA donijela je i posebno pravilo, ukoliko tri osobe iz ekspedicije tokom turnira budu pozitivne na koronavirus (igrači, stručni štab ili neka druga osoba iz ekspedicije), reprezentacija se momentalno diskvalifikuje sa takmičenja.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još