USLOVI KORIŠĆENJA

Dobrodošli na portal Kotor koji vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala u skladu s navedenim Pravilima i uslovima korišćenja. Korišćenjem bilo kog dijela ovog portala saglasni ste i prihvatate sve navedene uslove korišćenja. Ukoliko se ne slažete s uslovima koji su ovdje navedeni, molimo Vas da ne koristite ovaj portal. Podaci i informacije objavljene na sajtu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe. Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti portal Kotor. Nijedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promovisanje istih. Korisnici portala ne smiju ni na koji način objavljene informacije koristiti u svrhe izazivanja rasne, vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti ili ih koristiti u bilo kojem kontekstu koji sadrži vulgarnosti i pozive na nasilje. Svi posjetioci imaju pravo da besplatno (osim ako nije drugačije navedeno) koriste servise portala ukoliko ne krše uslove korišćenja. Zabranjeno je svako lažno predstavljanje i objavljivanje netačnih podataka u vezi sa portalom i osobama vezanim za internet portal. Zabranjeno je svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i hardvera. Zabranjeno je objavljivanje i razmjena sadržaja koji krše važeće domaće i međunarodne propise.

Oglašavanje i linkovanje

portal Kotor pored navedenog, objavljuje i reklamne poruke oglašivača, besplatne sadržaje i linkove na druge web stranice. Sve sadržaje korisnik koristi na sopstvenu odgovornost. Portal ne snosi odgovornost za istinitost i kvalitet sadržaja reklamnih poruka. Portal može sadržati linkove ka drugim sajtovima, koji su postavljeni u dobroj namjeri i kao pogodnost za korisnike, te takve linkove portal Kotor ne kontroliše niti je odgovoran za sadržaj istih. Uslovi korišćenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge kao i na sve korisnike portala Kotor.

Autorska i imovinska prava

portal Kotor takođe poziva korisnike i omogućava korisnicima saradnju u vidu objavljivanja autorskih tekstova i drugih autorskih sadržaja. Dostavom autorskog teksta i drugog autorskog sadržaja portalu korisnik prenosi sva autorska i imovinska prava na portal Kotor koji zadržava pravo reprodukovanja i distribucije, bez naknade i bez vremenskog i prostornog ograničenja. Autor garantuje da je sadržaj isključivo njegovo vlasništvo. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih lica, korisnik koji je poslao materijal obavezuje se da nadoknadi portalu svaki oblik štete koja je nastala objavom materijala. Korisnik zadržava moralna autorska prava. Zabranjeno je korišćenje sadržaja portala Kotor bez prethodno pribavljene dozvole vlasnika prava. Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portal je kažnjivo i vasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od neovlašćenog korišćenja kao i na naknadu štete prouzrokovane neovlašćenim korišćenjem. Prenošenje sadržaja portala Kotor dozvoljeno je uz prethodno pribavljno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala Kotor.

Video sadržaji

Portal nije odgovoran za legalnost i kršenje autorskih prava u vezi snimaka i sadržaja koji se hostuju na sajtovima poput YouTube, Google, Yahoo, i ostali… Samim tim ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše autorska prava molimo vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni.

Zaštita privatnosti

Portal Kotor je u obavezi da poštuje anonimnost i privatnost svojih korisnika. Portal se obavezuje da će čuvati privatnost, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika. portal Kotor zadržava pravo da bez najave promijeni ili modifikuje pravila i uslove korišćenja portala. portal Kotor će o promjenama i dopunama pravila portala korisnike informisati objavljivanjem na portalu ili putem e-maila.